czwartek, 10 stycznia 2013
Dobroczynność zbóż:
Pszenica: przywraca siły i poprawia samopoczucie. Ma dużo protein, magnezu, fosforu, witaminy B i E. Ugotowaną pszenicę możemy dodawać do sałatek lub mieszać z suszonymi owocami.
Owies: dodaje energii, poprawia trawienie. Zawiera żelazo i proteiny. Do kupienia w postaci płatków owsianych zwykłych lub błyskawicznych. Więcej składników mineralnych mają płatki zwykłe.
Gryka: częste jedzenie kaszy gryczanej skutecznie wspomaga leczenie i chroni przed przeziębieniami. Zbawienne działanie mają zawarte w kaszy: magnez, wapń, fluor, fosfor i witamina PP.
Proso: pomaga walczyć z osłabieniem i zakażeniami. Jedzenie kaszy jaglanej uzupełnia niedobory żelaza, fosforu, witaminy A.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz