czwartek, 10 stycznia 2013

Dobroczynność zbóż:



Pszenica: przywraca siły i poprawia samopoczucie. Ma dużo protein, magnezu, fosforu, witaminy B i E. Ugotowaną pszenicę możemy dodawać do sałatek lub mieszać z suszonymi owocami.

 Owies: dodaje energii, poprawia trawienie. Zawiera żelazo i proteiny. Do kupienia w postaci płatków owsianych zwykłych lub błyskawicznych. Więcej składników mineralnych mają płatki zwykłe.

 Gryka: częste jedzenie kaszy gryczanej skutecznie wspomaga leczenie i chroni przed przeziębieniami. Zbawienne działanie mają zawarte w kaszy: magnez, wapń, fluor, fosfor i witamina PP.

 Proso: pomaga walczyć z osłabieniem i zakażeniami. Jedzenie kaszy jaglanej uzupełnia niedobory żelaza, fosforu, witaminy A.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz